Parkinglot and Entrance National Museum:invisible Parking Fortification Vechten by Marcel Eekhout

Marcel Eekhout Shares The Invisible Parking Fortification Vechten Parkinglot and Entrance National Museum

Marcel Eekhout, the project leader of the award winning work Invisible parking fortification Vechten - Parkinglot and entrance national museum by Marcel Eekhout explains, This is the entrence to the new national museum of the Dutch Waterline in fortification Vechten. It is an unique carpark for 250 cars and 100 bicycles that is invisible when there are no cars. It looks like a meadow with concreet anti-tank elements and stork nests. When the cars are parked the fortrace and concrete bunkers are accentuated bij sightlines. It is a cradle to cradle entrance. The parkingplace can, without any problem be eliminated and materials can be reused. The walking path is made of concrete without cement. The grasstiles are made with 50% old concrete..

Parkinglot and Entrance National Museum:invisible Parking Fortification Vechten by Marcel Eekhout Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=26475

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Tabloid homepage.

Design Award
Copyright © 2010 - 2018 Design Tabloid - designtabloid.com - All Articles